Hulp van het bepalen van het salaris of vergoeding

Salaris voor werknemers
Zoek in een overzicht van afgesloten cao’s binnen de culturele en creatieve per sector en subsector de cao die op de betreffende functie van toepassing is en bepaal het aangegeven salaris. Met behulp van de cao-kaart kun je eenvoudig de collectieve arbeidsovereenkomsten uit de culturele en creatieve sector met elkaar vergelijken. DIGIPACCT heeft de belangrijkste elementen uit de grootste cao’s op een rijtje gezet. Zoek in het overzicht een cao met een functie die vergelijkbaar is met jouw beroep.Als er voor de betreffende functie geen cao is, kan het behulpzaam zijn om het salaris te bepalen aan de hand van een vergelijkbare functie uit een andere cao. De afspraken die je samen met je werknemers maakt, leg je vast in een arbeidscontract.

Vergoeding voor stagiairs
Een stagevergoeding is gebruikelijk maar niet wettelijk verplicht tenzij hier iets over is opgenomen in de geldende cao. Zoek in dit overzicht van afgesloten cao’s binnen de culturele en creatieve per sector en subsector de cao die op de betreffende stage van toepassing is en bekijk of er afspraken zijn gemaakt over stagevergoedingen. Gebruik deze checklist voor afspraken die je maakt met je stagiair. Leg de afspraken vervolgens vast in een stagecontract.

Vergoeding voor vrijwilligers
Weet jij waar een goede vrijwilligersovereenkomst aan moet voldoen? Gebruik deze checklist voor afspraken die je samen met je vrijwilligers maakt. Leg de afspraken vervolgens vast in een vrijwilligerscontract.