Verzekereren tegen arbeidsrisico's - voor werkgevers

Werknemers
Als werkgever ben je verplicht om voor je werknemers werknemersverzekeringen af te sluiten. Deze verzekeren je medewerkers van inkomen bij werkeloosheid, ziekte, arbeidsongeschiktheid en hun nabestaanden bij overlijden.

Werknemers bouwen bij de meeste werkgevers een pensioen op. Bied je je werknemers geen pensioenregeling? Dan moeten zij zelf een pensioenvoorziening regelen, anders krijgen ze vanaf de pensioengerechtigde leeftijd alleen een Algemene Ouderdomswet (AOW)-uitkering. Wijs hen hierop.

Stagiairs
Tegen welke zaken een stagiair verzekerd is tijdens de stage hangt af van het stage-contract tussen de student, de onderwijsinstelling en de stageplek en de hoogte van de stagevergoeding.

Vrijwilligers
Ook voor de vrijwilligers die bij je werken is het verstandig om goed na te denken over verzekeringen. Als vrijwilliger bouw je geen pensioen op en moet je zelf een pensioenvoorziening regelen, anders krijg je vanaf de pensioengerechtigde leeftijd alleen een Algemene Ouderdomswet (AOW)-uitkering. Als werkgever kan je vrijwilligers hierop wijzen.